Na hlavný obsah

Ukrajina čelila ďalšiemu dronovému útoku. Zasiahli kritickú infraštruktúru

Škody vznikli v Novomoskovsku.

Ukrajina čelila ďalšiemu dronovému útoku. Zasiahli kritickú infraštruktúru
Testovanie dronu iránskou armádou z vojenskej lode. Foto: TASR/AP

Rusko v noci na sobotu (18. 3.) zaútočilo na Ukrajinu bezpilotnými lietadlami Šáhid iránskej výroby, napísala s odvolaním sa na ukrajinské vzdušné sily agentúra Unian. Tri drony sa Ukrajincom podarilo nad Dnepropetrovskou oblasťou zostreliť. Dva z nich však zasiahli zariadenie kritickej infraštruktúry v Novomoskovsku severovýchodne od Dnipra.

Celkovo podľa Ukrajincov útočilo 16 bezpilotných lietadiel, z ktorých sa 11 podarilo zostreliť. Rusko drony, ktoré po zasiahnutí cieľa vybuchnú, vyslalo z Brjanskej oblasti susediace s Ukrajinou a z Azovského mora.

Bezpilotné lietadlá podľa šéfa kyjevskej vojenskej správy Serhija Popku leteli tiež v smere na ukrajinskú metropolu. Zlikvidovala ich protivzdušná obrana.

Dva drony zasiahli nemenované zariadenie kritickej infraštruktúry v Novomoskovsku. Spôsobili tam spôsobili „závažné škody“. Na mieste prepukol požiar, ktorý zničil aj štyri priľahlé domy. Ďalších šesť objektov počkodili, uviedla správa dnepropetrovskej oblasti. Pri útoku sa nezranili žiadni ľudia.

Rusko v noci na sobotu ostreľovalo aj Záporožie. Uviedol to na sociálnej sieti telegram zástupca záporožskej radnice Anatolij Kurtev. „Podľa predbežných informácií ruská strela zničila stravovacie zariadenie. Tlaková vlna rozbila okná okolitých budov a poškodila strechy a fasády, „napísal Kurtev, podľa ktorého sa aj tento útok obišiel bez zranení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet