Na hlavný obsah

Útočník v škole v Kalifornii pobodal dvoch študentov, jeden zomrel

Stalo sa tak pred triedou plnou ďalších študentov.

Útočník v škole v Kalifornii pobodal dvoch študentov, jeden zomrel
Na snímke stredná škola Montgomery High School. Foto: Twitter/BrettWilkison

Počas bitky na strednej škole v severnej Kalifornii bol smrteľne pobodaný 16-ročný študent. Stalo sa tak pred triedou plnou ďalších študentov, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Bodnú ranu utrpel aj ďalší študent a pätnásťročný útočník, študent prvého ročníka je vo väzbe, informovala polícia v Santa Rosa.

Dve obete, študenti strednej školy Montgomery High School, vošli v stredu (1. 2.) dopoludnia miestneho času do hodiny výtvarnej výchovy a strhla sa bitka s útočníkom, opísal policajný veliteľ John Cregan.

V triede bolo asi 30 ľudí. Učiteľom sa najprv podarilo bojujúcich študentov dostať od seba, útočník ale vytiahol nôž a dvoch chlapcov bodol. Oboch odviezli do nemocnice a boli pri vedomí. Jeden z nich, ktorý utrpel tri bodné rany v hornej časti tela, ale následne zomrel.

Útočník z miesta činu ušiel, následne ho ale našli a vzali do väzby. Vyšetrovatelia stále pátrajú po noži, ktorý použil. Traja študenti sa podľa všetkého poznali a bojovali spolu už skôr, dodal John Cregan. Prečo sa odohrala stredajšia žŕdka, ale nebolo jasné.

„Je to pre nás naozaj smutný deň. Tragédia, ku ktorej došlo, ma zdrvila, „uviedla Anna Trunnellová, ktorá má na starosti školy v meste Santa Rosa. V žiadnej zo škôl v okolí nie sú pri vstupe detektory kovu ani v nich nedohliadajú policajti. Santa Rosa leží asi 80 kilometrov severne od San Francisca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet