Na hlavný obsah

V Británii odsúdili Slováka. Zavraždil muža, ktorý sa stretával s jeho bývalou priateľkou

Po vražde policajtom tvrdil, že vie, čo sa stalo a môže pomôcť.

V Británii odsúdili Slováka. Zavraždil muža, ktorý sa stretával s jeho bývalou priateľkou
Marek Hečko na videu z policajnej kamery v deň vraždy. Foto: Youtube/Essex Police

Rodáka z Bojníc, 26-ročného Mareka Hečka, ktorý v Chelmsforde zavraždil muža, ktorý sa stretával s jeho bývalou priateľkou, odsúdili na doživotie s minimálnym trestom 26 rokov väzenia. Informoval o tom New York Post na svojej webovej stránke.

Vražda sa stala ešte 25. júla minulého roka. Kým policajti strážili miesto činu, priblížil sa k nim opitý Marek Hečko s fľašou alkoholu v ruke. Začal policajtom hovoriť, že vie, čo sa stalo, a že im môže pomôcť.

Keď začal byť agresívnejší, príslušníci miestnej polície ho zatkli a počas pobytu vo väzbe ho identifikovali ako hlavného podozrivého. Všetko zachytila policajná kamera.

Prokurátori uviedli, že Hečko mal sedemmesačný vzťah so Stephanie Breameovou. Rozišli sa v máji 2022, pretože Stephanie nesúhlasila s jeho užívaním drog, ale Marek ňou bol naďalej „posadnutý“. Uviedol to portál Essexlive.com.

Jeho vtedy už bývalá priateľka neskôr začala chodiť so 44-ročným Adrianom Ellingfordom, ktorý bol ženatý a mal dvoch synov.

V noci, keď došlo k vražde, sa Ellingford zdržiaval v dome Hečkovej bývalej priateľky. Hečko ho tam mal vážne napadnúť. Nožom ho bodol takou silou, že čepeľ zasiahla kosť v hrudi Ellingforda a rukoväť sa zlomila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet