Na hlavný obsah

V Jasnej došlo k ďalšej zrážke lyžiarov. Muž skončil s vážnym poranením hrudníka

Do nemocnice ho prevážal vrtuľník.

V Jasnej došlo k ďalšej zrážke lyžiarov. Muž skončil s vážnym poranením hrudníka
Šesťdesiatnik utrpel vážne poranenie hrudníka so zlomeninami rebier. Lekár mu doplnil potrebnú liečbu. Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Na zjazdovke Rovná Hoľa v Jasnej došlo k zrážke lyžiarov. Letecká záchranná služba informovala, že v stredu (1. 3.) 62-ročného muža zrazil iný lyžiar. Uvádza to v príspevku na sociálnej sieti.

Šesťdesiatnik utrpel vážne poranenie hrudníka so zlomeninami rebier. Lekár mu doplnil potrebnú liečbu. V stabilizovanom stave ho záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice previezol do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Frekvencia výskytu zrážok lyžiarov sa v poslednom období zvýšilo. V stredisku v Jasnej len pred niekoľkými týždňami lyžiar narazil do štvorčlennej rodiny. Pri zrážke utrpela matka dvoch detí zranenia krčnej chrbtice a vnútrolebečné krvácanie.

Zrážku s lyžiarom len pár dní pred tým neprežilo osemročné dieťa. Mladíka, len 19-ročného muža, ktorý dieťa usmrtil, polícia už obvinila.

Záchranári upozorňujú na dodržiavanie Bieleho kódexu. S ním podľa nich nie je oboznámené množstvo lyžiarov či snowboardistov. Na jeho dodržiavanie v mnohých strediskách dohliada skipatrola. Ministerstvo vnútra, aj pre nedostatočné kapacity, nemá v pláne zaviesť policajné hliadky v lyžiarskych strediskách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny