Na hlavný obsah

V Rusku sa zrútil ukrajinský dron naložený výbušninami, tvrdí Moskva

Poškodil obytné domy, traja ľudia utrpeli zranenia.

Nedeľnú (26. 3.) explóziu v stredoruskom meste Kirejevsk spôsobil ukrajinský prieskumný dron Tu-141 Striž naložený trhavinou. Uviedla to agentúra TASS s odvolaním sa na informácie úradov.

V centre mesta v Tulskej oblasti mohutný výbuch vyhĺbil veľký kráter, zranili sa najmenej traja ľudia. Výbuch podľa TASS poškodil aj obytné budovy.

Mesto Kirejevsk s 25-tisíc obyvateľmi leží asi 200 kilometrov južne od Moskvy a 300 kilometrov od hraníc s Ukrajinou. V Tulskej oblasti sa zrútilo bezpilotné lietadlo bez identifikačných znakov tiež pred týždňom. Podobný incident z regiónu hlásili aj na začiatku marca.

Úrady v ruských regiónoch od začiatku invázie na Ukrajinu pravidelne informujú o zrútených či zostrelených dronoch. Ukrajina sa k útokom na ruskom území nehlási.

Tento týždeň gubernátor ruskej Brianskej oblasti Alexander Bogomaz oznámil, že ukrajinské sily vykonali dronový útok na prekladisko ropy Novozybkov. Dronový útok ohlásilo aj mesto Džankoj na polostrove Krym.

Rusi predpokladajú, že Ukrajinci pomocou upravených prieskumných dronov Striž podnikli vlani v decembri spektakulárne útoky na letisko ruských strategických bombardérov používaných k útokom proti ukrajinským mestám, hoci tieto letecké základne sú vzdialené stovky kilometrov od ukrajinských hraníc.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet