Na hlavný obsah

V USA vyčíňalo tornádo, poškodilo domy a prevracalo autá. Počet obetí stále rastie

V oblasti očakávajú ďalšie búrky.

V USA vyčíňalo tornádo, poškodilo domy a prevracalo autá. Počet obetí stále rastie
Trosky budov po vyčíňaní tornáda v americkom štáte Mississippi. Foto: TASR/AP

Najmenej 24 ľudí prišlo o život v americkom štáte Mississippi, keď ho v noci na sobotu (25. 3.) zasiahlo viacero tornád a silné búrky, ktoré zničili početné budovy a spôsobili výpadky elektriny. Informujú o tom agentúra AFP a stanica ABC.

Štátny úrad pre mimoriadne situácie uviedol, že najmenej štyria ľudia sú nezvestní a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Očakáva tiež, že sa bilancia obetí zvýši. Bez dodávok elektriny sa ocitli desaťtisíce obyvateľov štátov Mississippi, Alabama a Tennessee.

„Silné tornáda v noci na sobotu zabili najmenej 23 obyvateľov Mississippi. Vieme, že mnohí ďalší utrpeli zranenia. Pátracie a záchranné tímy sú stále aktívne,“ uviedol guvernér Tate Reeves.

V mimoriadne postihnutom mestečku Rolling Fork zostali z celého radu domov a ďalších budov len roztrúsené trosky. Zábery miestnej televízie zachytávajú prevrátené a zničené autá či vyvrátené stromy.

„Moje mesto je preč,“ povedal starosta Rolling Fork Eldridge Walker pre stanicu CNN. „Devastácia, keď sa pozriem zľava doprava, vidím len to.“

V oblasti očakávajú ďalšie búrky, podľa meteorológov však nebudú také silné. Lokálne výstrahy pred možnými tornádami už odvolali.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venovali aj redaktori Martin Rajec a Boris Novotňák:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet