Na hlavný obsah

V Žiline sa vykoľajil medzištátny vlak, doprava na Kysuce je zastavená

Železničná doprava na trase Žilina - Čadca je aktuálne zastavená.

V Žiline sa vykoľajil medzištátny vlak, doprava na Kysuce je zastavená
Na železničnej stanici v Žiline sa v stredu (1.3.) dopoludnia vykoľajil vlak SuperCity Pendolino smerujúci z Prahy do Košíc. Foto: facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na železničnej stanici v Žiline sa v stredu (1.3.) dopoludnia vykoľajil vlak SuperCity Pendolino smerujúci z Prahy do Košíc.

Železničná doprava na trase Žilina – Čadca je aktuálne zastavená, premáva náhradná autobusová doprava. Potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

„Momentálne sú na mieste zamestnanci ŽSR, ktorí zisťujú rozsah nehodovej udalosti,“ dodala hovorkyňa.

Pri udalosti sa nikto nezranil, uviedol pre TASR hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč. „Asi 150 cestujúcich využilo vlak Ex605 do Košíc. Presná príčina udalosti sa vyšetruje, pravdepodobne prišlo k chybe na výhybke,“ podotkol.

Kováč vysvetlil, že k vykoľajeniu predného podvozku prvého vozňa súpravy vlaku došlo pri prejazde výhybkou v nízkej rýchlosti 30 až 40 kilometrov za hodinu na vjazde do Žiliny v smere od Čadce.

Vykoľajenie vlaku v Žiline obmedzilo podľa informácií ZSSK vlakovú dopravu aj smerom z a do Česka. Odrieknutý v úseku Čadca – Žilina bol napríklad vlak smerujúci z Prahy do Žiliny či vlak, ktorý smeroval opačne, zo Žiliny do Prahy.

Dychová skúška u rušňovodiča bola negatívna. Na sociálnej sieti o tom informovala žilinská krajská polícia. „Na mieste vykonávame prvotné procesné úkony,“ doplnili policajti.

Téme sa venoval v Správach RTVS o 19.00 h aj redaktor Erik Vrábel:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny