Na hlavný obsah

Vlhová v poslednom super-G neuspela, v celkovom poradí klesla mimo stupne víťazov

Malý glóbus pre Švajčiarku Gutovú-Behramiovú.

Vlhová v poslednom super-G neuspela, v celkovom poradí klesla mimo stupne víťazov
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Švajčiarska zjazdárka Lara Gutová-Behramiová získala už štvrtý malý glóbus za super-G Svetového pohára. Poslednú ženskú trofej končiacej sa sezóny si vybojovala vo štvrtok (16. 3.) vo finálovej súťaži v andorrskom Soldeu.

Vyhrala s náskokom 22 stotín na Talianku Federicu Brignoneovú, tretia bola Nórka Ragnhild Mowinckelová (+0,47 s). Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na 20. priečke (+2,08) v redukovanom finále nebodovala. V celkovom poradí SP klesla priebežne na štvrté miesto.

Až päť pretekárok malo šancu získať malú guľu za superobrovský slalom a prvý mikrosúboj zviedli Brignoneová s Mowinckelovou. Talianka sa po ňom dostala na čelo pretekov a celkovo o dva body pred Nórku. Tej nezostávalo nič iné, ako veriť, že sa na čelo dostanú dve pretekárky mimo konkurencie.

V takom prípade by sa redukovaným rozdielovým ziskom dostala na čelo disciplíny Mowinckelová. Napokon však obe súperky predstihla len Gutová-Behramiová a tá trofej uchmatla aj Brignoneovej, pričom ďalšia Talianka Elena Curtoniová svoju príležitosť prepásla.

Švajčiarska superstar slávila svoje 37. víťazstvo v pretekoch SP a štvrtý malý glóbus, 31-ročná zjazdárka má aj ten veľký z roku 2016.

Preteky vôbec nevyšli americkej spolufavoritke Mikaele Shiffrinovej, už istá celková víťazka SP stratila 1,46 s a ledva bodovala. Vlhová išlo v hornej, viac zjazdovej pasáži konkurencieschopne, ale v nabratej rýchlosti jej nesadol prejazd do „obrákového“ úseku a namiesto ataku piatej priečky klesla.

Podobný kurz nabrala aj v celkovom poradí SP, v stredu (15. 3.) ju po zjazde z druhej pozície vytlačila Gutová-Behramiová a o deň neskôr z tretej Brignoneová. Vlhová na ne stráca 142, resp. 44 bodov a cez víkend musí v slalome i obrovskom slalome výrazne zabodovať, ak chce byť piatykrát v rade dekorovaná na pódiu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport