Na hlavný obsah

Vlhová záverečný obrovský slalom nedokončila. V celkovom hodnotení je tretia

V záverečnom slalome triumfovala Schiffrinová.

Vlhová záverečný obrovský slalom nedokončila. V celkovom hodnotení je tretia
Na archívnej snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová triumfovala v záverečnom obrovskom slalome sezóny Svetového pohára. Druhá skončila Nórka Thea Louise Stjernesundová s mankom šesť stotín sekundy a tretia finišovala Valerie Grenierová z Kanady. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová nedokončila prvé kolo.

Dvadsaťosemročná Američanka, ktorá mala už pred nedeľňajšími (19. 3.) pretekmi istý veľký glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári i malé za slalom a obrák, si pripísala 88. víťazstvo v kariére a opäť vylepšila celkový rekord v počte triumfov.

Zároveň zaznamenala štrnáste víťazstvo v sezóne a 138. pódium v kariére, čím sa dostala o jedno pred krajanku Lindsey Vonnovoú a stanovila nový rekord medzi ženami.

Vlhová skončila v celkovom hodnotení na treťom mieste (1125 b) a do najlepšej trojky sa tak zmestila v piatej sezóne za sebou. V obráku bola štvrtá (486 b).

„Dnes to boli skvelé preteky. Druhé kolo bolo náročné, dievčatá poriadne bojovali. Teraz pôjdem naspäť do Ameriky a strávim nejaký čas na pláži,“ povedala po pretekoch Shiffrinová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport