Na hlavný obsah

Volkswagen mení plány. Odložil výstavbu továrne, ktorá mohla stáť aj na Slovensku

Informácie priniesol denník Financial Times.

Volkswagen mení plány. Odložil výstavbu továrne, ktorá mohla stáť aj na Slovensku
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Nemecký koncern Volkswagen odkladá podľa denníka Financial Times (FT) plány vystavať továreň na výrobu batérií vo východnej Európe. Medzi krajinami, kde by závod mohol stáť, sa spomínalo aj Slovensko či Česko.

Dôvodom je podľa FT to, že sa Volkswagen chce sústrediť na výstavbu obdobnej továrne v Severnej Amerike, kde by na ňu mohol získať stimuly vo výške desiatich miliárd eur.

Automobilka sa mala do júna rozhodnúť, či si pre investíciu vyberie Slovenskú republiku, Poľsko, Česko alebo Maďarsko.

Teraz však Volkswagen podľa denníka, ktorý sa odvoláva na osobu oboznámenú s rozhodovaním automobilky, čaká, ako Európska únia zareaguje na masívnu podporu zelenej energie vo výške 369 miliárd dolárov zo strany Washingtonu. „Plány v Severnej Amerike postupovali rýchlejšie, ako sa očakávalo, a predbehli rozhodovanie v Európe,“ povedal zdroj pre FT.

Noviny tiež uvádzajú, že Volkswagen naďalej plánuje výstavbu tovární na výrobu batérií v Európe. Skupina však tvrdí, že na to potrebuje „správne rámcové podmienky“. Volkswagen a ďalší európski výrobcovia batérií žiadajú väčšiu podporu takýchto projektov zo strany EÚ a členských štátov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika