Na hlavný obsah

Zálohovanie by malo byť dostupnejšie pre dôchodcov, hendikepovaných a zdravotne postihnutých

Envirorezort zdokonaľuje zálohový sytém.

Zálohovanie by malo byť dostupnejšie pre dôchodcov, hendikepovaných a zdravotne postihnutých
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Zálohový sytém by mal byť dostupnejší pre dôchodcov, hendikepované a zdravotne postihnuté osoby. Informovalo o tom vo štvrtok (30. 3.) Ministerstvo životného prostredia (M6P) SR.

Zálohovanie spravia dostupnejšie opatrenia, ako bezbariérový prístup k zálohomatom všade tam, kde sa dajú vybudovať, intenzívnejšia pomoc obchodných prevádzok dôchodcom a hendikepovaným zákazníkom, ale aj inštalovanie zvončekov na privolanie asistencie.

Mala by sa ďalej rozšíriť sieť dobrovoľných obchodných prevádzok, ktoré využívajú ručné skenery na odovzdanie zálohovaného obalu priamo personálu obchodu.

„V spolupráci s obchodníkmi, ktorí vlastnia jednotlivé zariadenia na odberných miestach sa zaoberáme rôznymi opatreniami v oblasti bezbariérovosti. V našich snahách budeme naďalej pokračovať aj v spolupráci s viacerými organizáciami, ktoré zastupujú znevýhodnených,“ povedal riaditeľ zálohovacieho systému Marián Áč.

MŽP plánuje ďalšie stretnutia s dôchodcami, zdravotne postihnutými obyvateľmi a Slovenskou alianciou moderného obchodu. Envirorezort pripomenul, že podnety na lepšie sprístupnenie zálohového systému môžu občania zasielať na Zelenú linku MŽP SR. Pripomienky prijíma aj správca zálohového systému.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko