Na hlavný obsah

Zbor väzenskej a justičnej stráže zorganizoval prvé celozborové darovanie krvi

Prihlásilo sa takmer tisíc záujemcov.

Zbor väzenskej a justičnej stráže zorganizoval prvé celozborové darovanie krvi
Zbor väzenskej a justičnej stráže zorganizoval prvé celozborové darovanie krvi. Foto: RTVS

Zbor väzenskej a justičnej stráže zorganizoval prvé celozborové darovanie krvi. Prihlásilo sa takmer tisíc záujemcov. Národná transfúzna služba urobila mobilné odbery zatiaľ v trinástich ústavoch na Slovensku.

K darcom krvi sa pripojili aj zamestnanci zboru v Bratislave, vrátane generálneho riaditeľstva. Aj keď počet záujemcov atakuje takmer tisícku, prvotné vyšetrenia pred samotným odberom niektorým darovanie neumožnili.

„Do dnešného dňa úspešne darovalo krv už 236 osôb z trinástich ústavov,“ informovala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

Darovaniu krvi zboru väzenskej a justičnej stráže sa venoval redaktor RTVS Radoslav Šebo:

Niektorí príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže darovali krv vôbec prvýkrát. Po tejto skúsenosti hovoria, že tak urobia znova a vyzývajú k tomu aj ďalších. Do celozborového darovania krvi sa zapojili aj zamestnanci ministerstva spravodlivosti, vrátane povereného ministra.

„Je to jednak dobrý signál voči verejnosti, ale je to najmä príspevok aj pre spoločné dobro, takže veľmi to chcem oceniť a sám som to prišiel podporiť,“ uviedol poverený minister spravodlivosti Viliam Karas (nom. koalície).

Národná transfúzna služba pravidelne vyzýva na darovanie krvi, a to najmä v čase pred letom, keď je počet darcov z celého roka najnižší. Príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže ktorí dnes krv darovali prvýkrát, hovoria o tom ako o prejave ľudskosti.

Krv počas najbližších dní darujú aj zamestnanci zboru v Nitre či v Košiciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko