Na hlavný obsah

Zelenskyj prišiel do prednej línie bojov pri Bachmute. Ocenil hrdinstvo ukrajinských vojakov

Vojaci sa s ním fotografovali.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu (22.3.) navštívil vojakov na prednej línii blízko ukrajinského Bachmutu, ktorý Ukrajina už mesiace bráni proti intenzívnym ruským útokom. Zelenskyj o tom informoval v príspevku na sociálnych sieťach, v ktorom zároveň ocenil hrdinstvo ukrajinských bojovníkov.

Prezidentská kancelária zverejnila fotografie, na ktorých sa ukrajinskí obrancovia fotografujú so Zelenským. Návšteva Zelenského na prednej línii nasleduje niekoľko dní po tom, ako sa ruský prezident Vladimir Putin vydal cez víkend do Mariupolu, ktorý vlani na jar po mesiacoch bojov ovládla ruská armáda.

„Som poctený, že tu dnes môžem byť, aby som vyznamenal našich hrdinov. Aby som im potriasol rukou a poďakoval im, že bránia suverenitu našej krajiny. Sláva všetkým, ktorí bojujú za Ukrajinu!“ uviedol Zelenskyj.

Ukrajinský prezident navštívil vojakov priamo v Bachmute v decembri. Kremeľ na jeho cestu reagoval vyhlásením, že Putin bol tiež v „zóne bojových operácií“, a to niekoľko dní predtým. Dôkazy pre svoje tvrdenie však vtedy neponúkol.

Britská rozviedka v stredu vo svojom pravidelnom hodnotení situácie na ukrajinskom bojisku uviedla, že ruské sily zrejme strácajú pri Bachmute silu. Mesto na ukrajinskom Donbase sa Rusi snažia dobyť od vlaňajšieho júna.

Zelenskyj na twitteri tiež zdieľal videozáznam z ukrajinského Záporožia, kde v stredu podľa ukrajinských predstaviteľov ruská raketa zasiahla panelový dom. Informácie o prípadných obetiach alebo ranených z miesta zatiaľ nie sú.

Pozrite si fotografie zo stretnutia Zelenského s ukrajinskými vojakmi:

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s vojakmi neďaleko Bachmutu.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s vojakmi neďaleko Bachmutu.Foto: president.gov.ua

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet