Na hlavný obsah

USA zabili vplyvného člena Islamského štátu, tvrdí Washington

Mal zodpovedať aj za plánovanie útokov v Európe.

USA zabili vplyvného člena Islamského štátu, tvrdí Washington
Ilustračná snímka - Ľudia kontrolujú zničený dom po útoku amerických jednotiek v sýrskom Atmehu v provincii Idlib. Foto: TASR/AP

Pri americkom útoku na severe Sýrie bol pravdepodobne zabitý vysokopostavený predstaviteľ teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Oznámilo to Ústredné velenie armády Spojených štátov (CENTCOM). Z jeho vyhlásenia citovala agentúra AP.

Zabitý predstaviteľ IS „zodpovedal za plánovanie teroristických útokov na Blízkom východe a v Európe“, informoval CENTCOM. Pri operácii podľa jeho vyhlásenia zabili aj ďalších dvoch „ozbrojencov“. Na strane amerických síl a civilistov nedošlo k žiadnym obetiam ani zraneniam.

Sýrska záchranárska skupina Biele prilby informovala, že pri útoku zahynula jedna osoba a ďalšie dve zranené osoby zomreli po prevoze do nemocnice.

Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily (SDF) podporované USA uviedli, že americká armáda podnikla operáciu s použitím vrtuľníka z leteckej základne pri meste Ajn al-Arab (Kobané) pri tureckých hraniciach. Cieľom bol objekt patriaci tureckej ozbrojenej opozičnej skupine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet