Na hlavný obsah

Bitka aj zničený byt. Na prípad napadnutej influencerky reaguje aj generálny prokurátor

Ráchel prelomila mlčanie a na sociálnej sieti zverejnila znepokojujúce fotografie.

Bitka aj zničený byt. Na prípad napadnutej influencerky reaguje aj generálny prokurátor
Influencerka Ráchel Karnižová zverejnila znepokojujúce informácie o domácom násilí. Foto: Instagram/rachellkka

Influencerka Ráchel Karnižová sa stala obeťou domáceho násilia. Na sociálnej sieti instagram odhalila znepokojujúce zábery. Prípad si už všimol aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý sľubuje dôkladné prešetrenie.

Ráchel sa nepríjemnú skúsenosť rozhodla zverejniť ako varovanie všetkým ďalším obetiam domáceho násilia. „Ak sa ti niečo podobné deje, odíď! Hneď! A neboj sa hovoriť, lebo toto je niečo, čo sa nemôže diať nikomu, či si muž alebo žena,“ dodala.

Ešte cez víkend influencerka na instagrame odhalila zakrvavené rozbité bytové dvere so slovami „Toto je len začiatok,“ a „Teraz už nebudem ticho.“

Situáciu detailnejšie opísala v utorok (11. 4.). Jej expartner, moderátor a hudobník Tomáš Drahoš (známy ako Tomy Kotty) ju mal napádať psychicky, ale aj fyzicky. Poukázala aj na jeho problém s alkoholom, ktorý v ňom toto správanie stupňoval.

Karnižová tiež publikovala fotografie so zakrvavenou tvárou, monokel či modrinu na boku. Medzi zverejnenými materiálmi sa nachádzala aj hlasová správa, v ktorej jej expartner vulgárne nadával a želal smrť či video rozhádzaného bytu po tom, ako sa situácia vystupňovala cez víkend.

UPOZORNENIE: V galérii sa nachádzajú zábery, ktoré nie sú vhodné pre maloletých a slabšie povahy.

Medializovaný prípad podozrenia z domáceho násilia voči mladej influencerke neostane zo strany orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) nepovšimnutý a bude dôkladne objasnený. Uviedol to v stredu (12. 4.) generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti facebook. Boj proti domácemu násiliu je podľa neho dlhodobou prioritou prokuratúry.

Na instagrame sa vyjadrila aj ďalšia expartnerka Drahoša. Lujza Kalčoková v krátkom videu vysvetlila, že aj ona bola obeťou násilia zo strany hudobníka.

Hudobník nastúpil na liečenie

K obvineniam sa pre web markiza.sk vyjadril aj samotný Drahoš. „Nebudem sa k tomu siahodlho vyjadrovať. Áno, žiaľ, je to pravda a veľmi, ani neviete ako, ma to po ľudskej a mužskej stránke mrzí. Toto, čo som spravil, je niečo, čo sa nedá ospravedlniť a nemá sa toto stávať, nikdy za žiadnych okolností. Aj preto som sa rozhodol dnešným dňom nastúpiť na liečbu, a tak ako som Ráchel veľmi miloval a stále milujem, mi to doteraz moja hlava neberie, čo sa stalo, chcem nielen jej, ale aj sebe dokázať, že sa viem zmeniť a byť lepším človekom a mužom,“ uviedol.

S hudobníkom v stredu ukončila spoluprácu produkčná spoločnosť Illuminate Production, vyhlásenie zverejnila na sociálnej sieti instagram. Svoje odsudzujúce stanovisko uverejnila aj Televízia Markíza, kde moderátor napríklad komentoval dianie v online šou Farma Xtra.

„Televízia Markíza odsudzuje akékoľvek formy násilného správania. Takéto správanie u kohokoľvek považujeme za prekážku spolupráce,“ ozrejmila televízia. 

Obeťou násilia je každá tretia žena

Podľa celoeurópskeho prieskumu násilia páchaného na ženách Agentúry Európskej únie pre základné práva (FRA), ktorý bol prezentovaný v marci 2014, sa stala obeťou fyzického alebo sexuálneho násilia aspoň raz vo svojom živote po dosiahnutí veku 15 rokov každá tretia žena. Každá piata žena sa stala obeťou prenasledovania, každá druhá žena musela čeliť jednej alebo viacerým formám sexuálneho obťažovania.

„Naskytá sa preto obraz rozsiahleho zneužívania, ktoré ovplyvňuje životy mnohých žien a ktorého oznamovanie úradom je však systematicky nedostatočné. Rozsah násilia páchaného na ženách preto nie je zohľadnený v oficiálnych údajoch,“ uvádza správa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko