Na hlavný obsah

Bývalí policajti, obvinení z drogovej trestnej činnosti, budú stíhaní na slobode

Rozhodol o tom Najvyšší súd SR.

Bývalí policajti, obvinení z drogovej trestnej činnosti, budú stíhaní na slobode
Na snímke sú (zľava) bývalí policajti Bystrík Stanko a Rastislav Grznár. Foto: TASR/Koláž RTVS

Bývalý riaditeľ trnavskej krajskej polície Bystrík Stanko a šéf trnavskej okresnej polície Rastislav Grznár budú stíhaní na slobode. Rozhodol o tom v pondelok (3. 4.) Najvyšší súd SR. Obaja stíhaní sa po súdnom pojednávaní vyjadrili, že sa cítia byť nevinní. Súdne pojednávanie sledoval redaktor RTVS Peter Žatko.

„Samozrejme, že som spokojný. Priznám sa, že som bol v napätí, ale vnútorne som to očakával, pretože som nevinný. Nevidím dôvod, prečo by som mal ísť do vyšetrovacej väzby,“ povedal po rozhodnutí Stanko.

„Ťažko sami hľadajú slová na toto všetko. Polícia v môj prospech neurobila nič. Buď je to amaterizmus, alebo cieľavedomá činnosť policajtov voči mojej osobe. Bude to ešte zaujímavé,“ myslí si Grznár.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala 22. marca v rámci akcie Chikara 2 súvisiacej s drogovým biznisom na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja. Obvinila vtedy 16 osôb, niektoré súbežne z viacerých trestných činov. Väčšina z nich čelila obvineniam zo zločinov súvisiacich s drogami.

Medzi obvinenými boli aj Stanko a Grznár. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku potom vzal 25. marca do väzby šesť obvinených osôb. Stanka i Grznára prepustil zo zadržania na slobodu.

V prípade Bystríka Stanka sudca konštatoval, že nie je daný dôvod kolúznej väzby. Čo sa týka Rastislava Grznára, jeho väzbu súd nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a uložením primeraných povinností a obmedzení. Keďže rozhodnutie súdu nebolo právoplatné, procesné strany podali sťažnosť.

Pozrite si celú reportáž zo Správ RTVS o 19.00 h:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko