Na hlavný obsah

Časť mesta ostala pre rekonštrukciu odrezaná od zvyšku. Vodiči musia využívať zdĺhavú obchádzku

Dočasnú lávku technici vraj osadiť nedovolili.

Časť mesta ostala pre rekonštrukciu odrezaná od zvyšku. Vodiči musia využívať zdĺhavú obchádzku
Rekonštrukčné práce na ceste v Krásne nad Kysucou. Foto: RTVS

Obyvateľom Krásna nad Kysucou sa nepáči rekonštrukcia mosta a cesty. Mestská časť Blažkov zostala z jednej strany odrezaná. Ľudia a vodiči musia využiť obchádzku. Tvrdia, že investor im počas prác sľúbil náhradné premostenie cez stavenisko. Ten sa bráni, že postaviť dočasnú lávku nedovolil bezpečnostný technik.

Do prístupovej cesty do Blažkova sa zahryzli bagre. Cestári museli vozovku úplne uzavrieť. Vodiči musia do Krásna nad Kysucou využiť náhradnú trasu, čím sa im cesta predĺži približne trojnásobne.

Chodci môžu využiť chodníček cez les ako obchádzku. Problémom je však strmý a nerovnomerný terén, a to najmä pre mamičky s deťmi a starších ľudí.

„Briežok je jednoducho neudržiavateľný. Je to prístupová cesta zo železničnej stanice, tam sa vôbec nedá dostať bezpečne. My tu nie sme lazy, my patríme k mestskej časti,“ sťažuje sa obyvateľka obce Jarmila Ondrášová.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venoval redaktor Erik Vrábel:

Podľa obyvateľov im správca cesty prisľúbil, že na stavenisku postaví náhradnú lávku pre peších. Zhotoviteľ ju však pre bezpečnosť osadiť nemôže.

„Priestorové možnosti sú tu veľmi zlé. Svah je veľmi strmý a pracovisko je kompletne cez celú šírku. Nenašiel priestor, kde by mohol bezpečne osadiť lávku,“ vysvetlil Marián Pikuliak zo Správy ciest ŽSK, závod Kysuce.

Mesto požiadalo o posilnenie autobusovej dopravy do postihnutej miestnej časti. Od budúceho týždňa tam chcú zaviesť zdieľané bicykle. Klenbový priepust bol poškodený a museli ho zbúrať.

„Takýchto priepustov z 19. alebo20. storočia je tam niekoľko. Je tam kamenný most z roku 1831. A to sa všetko zosúva, to nebolo stavané v 19. storočí na také tonáže,“ priblížil starosta mesta Krásno nad Kysucou Jozef Grapa.

Oprava priepustu a vozovky bude stáť približne 320-tisíc eur. Žilinský samosprávny kraj si na ňu musí zobrať úver. Práce by mali dokončiť do konca júla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny