Na hlavný obsah

Český hokejový tím posilní na majstrovstvách sveta päť hráčov z NHL

Očakávajú aj ďalšie posily zo zámoria.

Český hokejový tím posilní na majstrovstvách sveta päť hráčov z NHL
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Česká hokejová reprezentácia ohlásila pred blížiacimi sa MS zatiaľ päť posíl zo zámoria. Po útočníkovi Dominikovi Kubalíkovi z klubu NHL Detroit Red Wings potvrdilo vedenie národného tímu vo štvrtok ďalšie štyri mená.

Sú nimi brankár Karel Vejmelka z Arizony, útočník Martin Kaut zo San Jose a dvojica mladých obrancov z Columbusu David Jiříček a Stanislav Svozil.

Účasť tentoraz z rodinných dôvodov odmietol ofenzívny líder San Jose Tomáš Hertl. Pre zdravotné problémy aj obrancovia Filip Hronek z Vancouveru, Jan Rutta z Pittsburghu, Radim Šimek zo San Jose a útočník Filip Zadina z Detroitu.

Na šampionát do Tampere a Rigy nepocestuje ani Jakub Vrána, ktorý strávil časť aktuálneho ročníka v asistenčnom programe NHL. V súvislosti s ním sa špekulovalo o problémoch s návykovými látkami, pripomenul portál idnes.cz. V Detroite sa po návrate dlho neohrial a v NHL zamieril do St. Louis.

„Kuba má za sebou zložitú sezónu. S kormidelníkom Karim Jalonenom spolu dlho telefonovali a všetko si vysvetlili. Tréneri mu chcú dať priestor, aby si vyriešil všetko tak, ako potrebuje,“ vysvetlil absenciu Vránu v rozhovore pre české médiá generálny manažér národného tímu Martin Havlát.

Ten potvrdil aj záujem o služby brankára Daniela Vladařa z Calgary, ktorý čaká na výsledky výstupnej lekárskej prehliadky. Prípadné ďalšie posily sa budú riešiť po skončení 1. kola play off v NHL a AHL.

Kubalík sa k národnému tímu pripojí pred Českými hokejovými hrami. Ďalší štyria pricestujú už na budúci týždeň pred prípravnými duelmi proti Rakúsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport