Na hlavný obsah

Cez Párnicu motoristi cez víkend neprejdú, musia voliť 20-kilometrovú obchádzku

Rekonštruujú tam železničné priecestie.

Cez Párnicu motoristi cez víkend neprejdú, musia voliť 20-kilometrovú obchádzku
V Párnici prerábajú železničné priecestie. Foto: RTVS

V Párnici na hlavnom cestnom ťahu medzi Oravou a Turcom opravujú železničné priecestie. Motoristov do 18. hodiny v nedeľu (23. 4.) čaká asi 20-kilometrová obchádzka cez Ružomberok. Mnohí si však pre nepozornosť obchádzku ešte predĺžili.

Od zatvoreného priecestia sa vracali dokonca aj kamióny. Najviac kilometrov navyše, okolo 60, čakalo motoristov, ktorí sa z Turca cez Párnicu vybrali do Vrátnej. 

Dopravným obmedzeniam a rekonštrukcii železničného priecestia v Párnici sa venoval redaktor RTVS Vlado Záborský:

„Polícia žiada účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie dopravného značenia. V prípade potreby bude polícia dopravu regulovať,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Gabriela Kremeňová.

Pre opravu železničného priecestia je na tomto úseku zrušená aj vlaková doprava. Železničiari majú práce naplánované do 18. hodiny v nedeľu. 

„V rámci opráv sa bude meniť priecestná konštrukcia a časti železničného zvršku,“ uviedla hovorkyňa Železní Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová.

Pre vozidlá integrovaného záchranného systému železničiari vytvorili provizórny prejazd. Na Orave budú ďalšie priecestie opravovať v Nižnej, kde však bude možná obchádzka po miestnych cestách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny