Na hlavný obsah

Chátrajúce vozne prekážajú obyvateľom Fiľakova. Stávajú sa terčom vandalov

Štát ich predal súkromníkom. Noví vlastníci s nimi nič nerobia.

Chátrajúce vozne prekážajú obyvateľom Fiľakova. Stávajú sa terčom vandalov
Na snímke chátrajúci vozeň. Foto: RTVS

Mnohí obyvatelia Fiľakova sa sťažujú na odstavené vlakové vozne, ktoré sú v dezolátnom stave. Štát ich predal do súkromných rúk. Noví vlastníci s nimi nič nerobia.

Opustené vozne sa na vlakovej stanici vo Fiľakove stávajú terčom útokov vandalov. „Je to veľká chyba železníc, že ich odstavia na takejto slepej koľaji, ďaleko od prístupu polície. Ak ich však chceli rozobrať, tak sa im to podarilo,“ uviedol obyvateľ Fiľakova.

Primátor mesta Attilla Agócs hovorí, že nejde iba o veľké škody na majetku. „Na druhej strane je to aj envirozáťaž. Tým, že sa to tam rozbíja, je všade naokolo rozbité sklo“ dodal.

Chátrajúcich vozňov sa štát zbavil ešte minulý rok. „Vozne v blízkosti stanice Fiľakovo nie sú majetkom Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Podľa našich informácií sa v danej lokalite nachádza šesť vozňov, z ktorých sú štyri vo vlastníctve Prievidzského parostrojného spolku od apríla minulého a dva vo vlastníctve živnostníka od marca tohto roku,“ priblížil hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Chátrajúcim vlakom vo Fiľakove sa venoval redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

„Ale predsa sa nachádzajú na infraštruktúre, ktorú vlastní ZSSK,“ dodal primátor Fiľakova. Zástupca parostrojného spolku z Prievidze štábu RTVS oznámil, že vlaky sa chystajú v dohľadnom čase zoštrotovať. Nateraz to neurobili, lebo im v tom údajne bránia technické komplikácie.

Okrem odstránenia chátrajúcich vozňov ostáva požiadavkou Fiľakova a jeho obyvateľom to, aby ZSSK obnovili fungovanie hlavnej vlakovej stanice, ktorú prednedávnom zatvorili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny