Na hlavný obsah

Demonštranti narušili Macronov prejav v holandskom Haagu

Podľa Macrona je dôležité viesť sociálnu debatu, no demonštrantov ochranka vyviedla von.

Demonštranti narušili Macronov prejav v holandskom Haagu
Francúzsky prezident Emmanuel Macron vysvetľuje svoju víziu budúcnosti Európy počas prednášky. V pozadí transparent s nápisom 'Prezident násilia a pokrytectva'. Foto: TASR/AP

Demonštranti v utorok (11. 4.) prerušili vystúpenie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona počas štátnej návštevy Holandska. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Macron čelí vo vlasti vlne protestov a štrajkov proti dôchodkovým reformám. Na štvrtok (13. 4.) sú naplánované nové protestné akcie.

„Kde je francúzska demokracia? Kedy sme ju stratili?“ skandovali demonštranti v divadle Amare v Haagu, kde Macron začínal svoj prejav o európskej suverenite.

Dve protestujúce ženy držali žltý transparent s nápisom „Prezident násilia a pokrytectva“, zatiaľ čo ďalší demonštrant držal nad hlavou modrý transparent. „Na túto otázku môžem odpovedať, ak mi dáte trochu času,“ povedal Macron. Ochranka zhruba po minúte demonštrantov vyviedla von.

Macron povedal, že je „veľmi dôležité viesť sociálnu debatu“ a že „môžem odpovedať na všetky vaše otázky týkajúce sa toho, o čom vo Francúzsku diskutujeme“. Dodal, že ľudia, ktorí si robia, „čo chcú“ proti zákonom, s ktorými nesúhlasia, „ohrozujú demokraciu“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet