Na hlavný obsah

Do Hlasu-SD vstupuje olympijský medailista Erik Vlček

V politike nie je úplným nováčikom.

Do Hlasu-SD vstupuje olympijský medailista Erik Vlček
Na snímke je rýchlostný kanoista Erik Vlček. Foto: SITA

K strane Hlas-SD sa pridáva slovenský reprezentant a olympijský medailista v rýchlostnej kanoistike Erik Vlček. Na utorkovej (25. 4.) tlačovej konferencii v Komárne to oznámil spolu s lídrom strany Petrom Pellegrinim. Hlas-SD zároveň deklaruje, že chce v parlamentných voľbách zabojovať aj o hlasy Maďarov žijúcich na Slovensku.

Vlček bude vo voľbách kandidovať za Hlas-SD. Chce zúžitkovať svoje dlhoročné skúsenosti v športe. „Šport spadá pod politiku, keď chcete niečo zmeniť, bez politiky to nejde,“ skonštatoval. Pellegrini ho označil za veľkú osobnosť slovenského športu, ktorý je rekordérom nielen slovenskej, ale aj svetovej úrovne v rýchlostnej kanoistike.

Pellegrini zdôraznil, že ľudia patriaci k maďarskej menšine nemusia voliť len strany založené na etnickom princípe, u ktorých nie je istota, že sa dostanú do parlamentu. Deklaruje, že Hlas-SD bude zodpovedne pristupovať k obyvateľom maďarskej menšiny žijúcej na južnom Slovensku.

Skonštatoval, že Vlček nie je v politike úplným nováčikom. V súčasnosti pôsobí v komárňanskom mestskom zastupiteľstve, kam kandidoval ako nezávislý.

Chce, aby mali alternatívy v tom, koho budú voliť. Ak bude Hlas-SD vo vláde, Pellegrini sľubuje pravidelné zasadania kabinetu vo všetkých okresoch, vrátane juhu Slovenska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko