Na hlavný obsah

Strana Dobrá voľba zanikne, pohltí ju Hlas-SD

Pellegrini navrhne Druckera ako člena predsedníctva Hlasu-SD.

Strana Dobrá voľba zanikne, pohltí ju Hlas-SD
Na archívnej snímke v popredí predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini a líder strany Dobrá voľba Tomáš Drucker. Foto: TASR

Strana Dobrá voľba sa zlúči s Hlasom-SD. Oznámil to v piatok (28. 4.) líder Hlasu-SD Peter Pellegrini na tlačovej konferencii s lídrom Dobrej voľby Tomášom Druckerom. Priblížil, že v strane Hlas-SD nevznikne žiadna nová platforma, Dobrú voľbu pohltí.

Potvrdil, že ľudia z Dobrej voľby budú môcť prestúpiť do Hlasu-SD a stanú sa súčasťou jej kandidátky v parlamentných voľbách. Dobrá voľba neskôr ako strana zanikne. Dohoda má byť výsledkom niekoľkomesačného úsilia a diskusií strán.

Spájanie Peter Pellegrini avizoval ešte 7. apríla, kedy hovoril, že jeho strana finalizuje základný dokument pre spojenie strán. V piatok tento dokument lídrovia oboch strán podpísali, schváliť ho ešte musia snemy strán.

Peter Pellegrini navrhne Tomáša Druckera ako člena predsedníctva strany Hlas-SD, čím mu bude prislúchať aj vyššie miesto na kandidátke. Dobrá voľba pred zánikom pomôže s financovaním kampane Hlasu-SD desiatimi percentami celkových výdavkov. Pellegrini dodal, že jeho strana si na kampaň ešte plánuje vziať úver, o ktorého výške bude informovať neskôr.

„Stranu Hlas-SD považujem za príčetnú, ktorá vie, kde je sever. Naše strany sa zhodujú v programových otázkach veľmi široko,“ vysvetlil Drucker.

Spájaniu Hlasu-SD a Dobrej voľby sa venovala aj redaktorka RTVS Barbora Bodáková:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko