Na hlavný obsah

Drevené prístrešky v Trenčianskych Tepliciach sú v zlom stave. Mesto ich chce zachrániť

V prírode v okolí mesta sa nachádza niekoľko altánkov

Drevené prístrešky v Trenčianskych Tepliciach sú v zlom stave. Mesto ich chce zachrániť
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Trenčianskych Tepliciach dalo mesto do adopcie altánky. Drevené prístrešky, ktoré často vyhľadávajú turisti sú v zlom stave. Dobrovoľníci ich môžu s pomocou samosprávy zveľadiť.

V prírode v okolí Trenčianskych Teplíc sa nachádza niekoľko altánkov. Slúžia ako úkryt pre turistov pred nepriaznivým počasím, no aj na oddych. Rokmi však spustli. Mesto ich chce zveľadiť.

„Dávame dokopy partie, aby si niekto zobral na starosť altánok, vyčistil ho, vyšmirgľoval, doplnil chýbajúce drevo, vlastne sa oň staral – adoptoval si ho,“ ozrejmila primátorka mesta Trenčianske Teplice Zuzana Frajková Ďurmeková (nezávislá).

Samospráva zabezpečí dobrovoľníkom všetky materiálovo-technické potreby. Napríklad farby, štetce, no aj drevo. Ako prvý vylepšili altánok pri salaši.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

„Je nás tu 20, sú tu deti z detských domov, klienti z domova sociálnych služieb. Majú veľa nápadov, sú šikovní, radi sa zapájajú,“ hovorí štatutárka OZ Silnejší slabším Emília Šprtlová.

„Robíme stoly, šúchame ich, aby boli pekné. Bol taký zničený keď sme sem prišli, tak ho musíme trošku napraviť,“ priblížila dobrovoľníčka Alexandria Pokorná.

Úpravy sa dočkalo aj okolie pri drevenom prístrešku.“Samozrejme, bude aj opekačka, veľmi pekne ďakujeme. Bez práce nie sú koláče, deti vedia, že si to odmakajú. Potom si opečieme špekáčiky,“ hovorí dobrovoľníčka Monika Kontšek.

„Potom dáme poďakovanie. Každý altánok bude mať tabuľku, kde zverejníme mená ľudí, ktorí si ho adoptujú, chcú sa o neho starať,“ dodala primátorka mesta.

Zoznam altánkov určených na adopciu je zverejnený na stránkach mesta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny