Na hlavný obsah

Dušan Dědeček, ktorý vlani zabil päť mladých ľudí, ostáva vo väzbe

Rozhodol o tom okresný súd v Bratislave.

Dušan Dědeček, ktorý vlani zabil päť mladých ľudí, ostáva vo väzbe
Na snímke obvinený Dušan Dědeček. Foto: TASR

Sudca Okresného súdu Bratislava I v piatok (21. 4.) rozhodol, že obvinený Dušan Dědeček, ktorý vlani autom vrazil do priestorov zastávky MHD Zochova v Bratislave, pričom zabil päť ľudí, ostane vo väzbe. Rozhodnutie nie je právoplatné. Informoval o tom hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

„Okresný súd Bratislava I pri rozhodovaní o väzbe po podaní obžaloby rozhodol tak, že ponecháva vo väzbe obžalovaného D. D., a to z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t.j. z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti,“ povedal.

Dědeček podľa slov Adamčiaka podal sťažnosť. Rozhodovať o nej má Krajský súd v Bratislave.

Dědečkov obhajca Jiří Kučera si nemyslí, že by jeho klient mohol čin zopakovať. Poukázal pritom na znalecké konanie, ktoré podľa jeho slov preukázalo, že Dědeček nie je závislý od alkoholu. Skonštatoval, že jeho klient viedol riadny život.

„Bol zamestnaný a tento tragický prípad, ktorý sa stal, je len mimoriadny exces v jeho bezúhonnom živote, bohužiaľ, s veľmi tragickými následkami,“ dodal.

Vyšetrovanie prípadu ukončili 23. marca. Prokurátor na neho podal obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia v nepriamom úmysle. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko