Na hlavný obsah

Exmanželku zaživa upálil v aute. Špecializovaný trestný súd ho odsúdil na 20 rokov väzenia

K ohavnému činu sa pred súdom priznal.

Exmanželku zaživa upálil v aute. Špecializovaný trestný súd ho odsúdil na 20 rokov väzenia
Odsúdený Štefan B. na súde. Foto: RTVS

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici odsúdil Štefana B., obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy exmanželky, na trest odňatia slobody vo výmere 20 rokov.

Vlani v septembri trýznivým spôsobom zavraždil svoju exmanželku, ktorú pod zámienkou urovnania vzájomných problémov vylákal do auta a pri obci Tesárske Mlyňany vozidlo podpálil.

Podľa obžaloby si Štefan B. na to vopred zadovážil akcelerátor horenia – benzín a spôsobil požiar interiéru auta. Žene sa z neho nepodarilo uniknúť, za niekoľko minút sa udusila splodinami horenia.

„Som vinný. Úprimne ľutujem, čo sa stalo,“ reagoval Štefan B., ktorý pri čítaní obžaloby aj pri vyhlásení o vine neustále plakal. „Nikto si nevie predstaviť, čo som prežíval, keď som sa od psychiatričky dozvedel, že nežije. Odvtedy nežijem ani ja. Myslel som si, že prežila,“ dodal obžalovaný a vyjadril sústrasť celej svojej rodine.

Ako pred súdom vypovedal, po rozvode žil s exmanželkou v spoločnej domácnosti, stále ju mal rád. Bola nezamestnaná, o rodinu a domácnosť sa údajne nestarala a navyše si našla iného muža.

Senát ŠTS po priznaní nevykonáva dokazovanie o vine, iba to, ktoré má vplyv na rozhodnutie o výške trestu.

Súdny proces sledovala aj redaktorka RTVS Karolína Piliarová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko