Na hlavný obsah

Expolicajt Pavol Vorobjov ide na slobodu. Krajský súd zamietol sťažnosť prokurátora

Rozhodnutie je právoplatné.

Expolicajt Pavol Vorobjov ide na slobodu. Krajský súd zamietol sťažnosť prokurátora
Expolicajt Pavol Vorobjov (uprostred) eskortovaný do súdnej siene. Foto: RTVS

Expolicajt Pavel Vorobjov, ktorý bol v máji 2022 odsúdený v kauze Očistec na dvojročné väzenie, sa ešte v utorok (25.4.) dostane na slobodu. O jeho podmienečnom prepustení rozhodol ešte 8. marca okresný súd. Prokurátor však proti rozhodnutiu podal sťažnosť, ktorú teraz senát Krajského súdu v Trenčíne zamietol.

„Odsúdený bude prepustený z väznice na slobodu, pričom mu začne plynúť trojročná skúšobná lehota a počas jeden rok trvajúceho probačného dohľadu bude povinný zamestnať sa, zdržiavať sa na území Slovenskej republiky a podrobiť sa kontrole technickými prostriedkami,“ uviedol súd.

Krajský súd v súlade s rozhodnutím okresného súdu dospel k záveru, že odsúdený splnil všetky tri podmienky, ktoré vyžaduje zákon, aby mohol byť podmienečne prepustený na slobodu.

Prvou podmienkou bolo, aby mal odsúdený vykonanú aspoň polovicu uloženého trestu odňatia slobody. Druhou podmienkou je, že svojím správaním preukázal polepšenie. Odsúdený Vorobjov mal splniť aj tretiu podmienku, a to je očakávaná náprava správania v budúcnosti.

Vorobjov po prepustení z dubnickej väznice na otázky médií prakticky nereagoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko