Na hlavný obsah

Francúzskeho herca Gérarda Depardieua obvinilo 13 žien zo sexuálneho obťažovania

Herec sa k obvineniam odmietol vyjadriť.

Francúzskeho herca Gérarda Depardieua obvinilo 13 žien zo sexuálneho obťažovania
Na archívnej snímke francúzsky herec Gérard Depardieu. Foto: TASR

Trinásť žien obvinilo francúzskeho herca Gérarda Depardieua zo sexuálneho napadnutia, obchytkávania a robenia návrhov. Ženy vyrozprávali svoje príbehy investigatívnej webovej stránke Mediapart. Žiadna z nich však nepodala trestné oznámenie, informuje televízia BFM. Herec sa k novým obvineniam odmietol vyjadriť, pričom jeho právnici popreli, že by porušil zákon.

Herečky, komparzistky, maskérky či techničky pri natáčaní filmu opisujú veľmi podobné správanie 74-ročného herca – vulgárne návrhy, sexuálne narážky, obchytkávanie pod oblečením počas natáčania, snahu dostať sa prstami pod spodnú bielizeň a agresiu. Spomínajú aj nedostatočnú reakciu zo strany produkcie.

Keď sa 24-ročná komparzistka sťažovala produkcii a chcela nahlásiť hercovo správanie, vedenie ju podľa jej slov odbilo slovami: „To je Gérard, rád dráždi“. Od podania sťažnosti ju odrádzalo aj niekoľko ľudí. Keď sa vtedy 20-ročná herečka Sarah Brooksová rozplakala v momente, keď ju herec obchytkával, ostatní sa len smiali na jeho komentári veď si chcela vo filme dosiahnuť úspech“, uvádza BFM TV.

Depardieu sa považuje za džentlmena

Depardieu sám seba opisuje ako džentlmena, ktorý sa dvorí ženám a „je proti akejkoľvek forme násilia, či už verbálneho, fyzického alebo psychického“. Okrem toho sa herec označuje za „extrémne plachého“, uvádza Mediapart.

Mediapart oslovil 20 režisérov a producentov, ktorí s Depardieuom spolupracovali. Deväť z nich vôbec neodpovedalo, zatiaľ čo 11 uviedlo, že nič také na pľaci nevideli ani o tom nevedeli.

Podľa Mediapartu ženy, ktoré opísali svoje skúsenosti s francúzskym hercom, síce nepodali žalobu. Tri z nich sa však rozhodli svedčiť v inom už prebiehajúcom prípade. Depardieu je už vyšetrovaný pre podozrenie zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia Charlotte Arnouldovej, začínajúcej herečky a dcéry rodinných priateľov. Herec ju údajne napadol v roku 2018, čo však popiera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet