Na hlavný obsah

Františkovi, ktorému v Nitre zoperovali nesprávne koleno, uznal súd oveľa nižšie odškodné, ako žiadal

Proti rozhodnutiu sa chce odvolať.

Františkovi, ktorému v Nitre zoperovali nesprávne koleno, uznal súd oveľa nižšie odškodné, ako žiadal
Poškodený František Rapan, ktorému v nitrianskej nemocnici operovali namiesto pravého, ľavé koleno. Foto: TASR

František, ktorému Fakultná nemocnica v Nitre zoperovala nesprávne koleno, má dostať odškodné vo výške šesťtisíc eur. V utorok (18.4.) o tom rozhodol Okresný súd v Nitre. Rozsudok ešte nie je právoplatný, poškodený sa proti nemu chce odvolať, nakoľko požadoval 65-tisícové odškodné.

„Nikto neberie do úvahy, že ma vlastne odpísali na zvyšok života? Som sklamaný. Nečakal som maximum, ktoré sme žiadali, ale toto?“ reagoval František Rapan po vznesení rozsudku.

„Nie je to úspech ani neúspech. Je to zákonné rozhodnutie sudcu, ktorý použil svoju úvahu. O ďalšom postupe sa, samozrejme, poradíme s klientom aj s poisťovňou,“ reagoval na rozsudok okresného súdu právny zástupca nitrianskej nemocnice Tomáš Stoklasa.

Prípad sa stal v roku 2019. Keď si pán František pri futbale zranil pravé koleno, lekári mu odporučili operáciu. Po prebratí z narkózy zistil, že mu v nitrianskej fakultnej nemocnici operovali druhé koleno.

Nemocnica priznala pochybenie, no zároveň tvrdila, že pacient nemal zdravé ani koleno, ktoré mu omylom operovali. Opiera sa o stanovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Nemocnica takisto vyvodila dôsledky aj voči ďalším pracovníkom, ktorých sa prípad týkal.

Pojednávanie na mieste sledoval redaktor RTVS Miroslav Lyko:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny