Na hlavný obsah

Košice zdolali Zvolen aj v druhom zápase na domácom ľade

Séria sa sťahuje do Zvolena.

Košice zdolali Zvolen aj v druhom zápase na domácom ľade
Na snímke diváci svietia s mobilmi v Steel Aréne pred druhým finálovým zápasom play-off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HKM Zvolen. Foto: TASR

Hokejisti HC Košice vedú vo finálovej sérii play off Tipos extraligy už 2:0 na zápasy. V pondelňajšom (17. 4.) zápase zdolali na domácom ľade HKM Zvolen 1:0 gólom Mareka Slováka z 19. minúty. Séria sa sťahuje do Zvolena, tretí zápas je na programe vo štvrtok (20. 4.).

Prvá tretina bola najmä o vyčkávaní na chybu súpera, no dlho bez vyložených gólových príležitostí. Dôležitý moment priniesol závar pred zvolenským brankárom Trenčanom, po ktorom sa k puku dostal Slovák a otvoril skóre. Zvolenčania sa snažili o vyrovnanie, no veľkou prekážkou bol pre nich brankár Riečický. Ten zvládol viacero zložitých situácií a napokon si pripísal druhé čisté konto v play off a celkovo štvrté v sezóne.

Do zostavy košického tímu sa po narodení dcérky vrátil obranca Eduard Šedivý, ktorý nahradil Radka Deyla. Tréner hostí Peter Oremus siahol po prvom stretnutí k jednej zmene a na krídle štvrtého útoku nastúpil Deven Sideroff namiesto Mateja Kašlíka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport