Na hlavný obsah

Izrael podniká útoky v Libanone, predtým zasiahol ciele v pásme Gazy

Libanonská televízia hlásila explózie v meste Súr na juhu krajiny.

Izrael podniká útoky v Libanone, predtým zasiahol ciele v pásme Gazy
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/DPA/Mohammed Talatene

Izraelská armáda v piatok (7. 4.) skoro ráno vyhlásila, že podniká útoky v Libanone, odkiaľ bolo počas štvrtka (6. 4.) na územie židovského štátu vypálených vyše 30 rakiet. Informovali o tom agentúry AFP a AP. Libanonská televízia hlásila explózie v meste Súr na juhu krajiny.

Armáda Izraela v krátkom vyhlásení vydanom v piatok o 4.07 (03.07 h SELČ) h bez ďalších podrobností uviedla, že „momentálne útočí v Libanone“.

Pri prístavnom meste Súr (Týr) bolo počuť najmenej tri výbuchy, uviedli reportéri AFP. „Najmenej dva granáty dopadli blízko“ palestínskeho utečeneckého tábora neďaleko mesta Súr, povedal pre AFP jeden z tamojších obyvateľov.

Izraelská armáda predtým v noci na piatok tiež oznámila, že zasiahla ciele v pásme Gazy. Zdroj z palestínskych bezpečnostných síl uviedol, že nálety zasiahli niekoľko výcvikových centier palestínskej militantnej skupiny Hamas.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakcii na štvrtkové raketové útoky, z ktorých obvinil palestínskych militantov, pohrozil, že nepriatelia jeho krajiny za ne „zaplatia“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet