Na hlavný obsah

K prebratiu úplatku sa priznal. Bývalý dekan z Univerzity Komenského chce uzavrieť dohodu o vine a treste

Peniaze si vypýtal v súvislosti s eurofondovou zákazkou.

K prebratiu úplatku sa priznal. Bývalý dekan z Univerzity Komenského chce uzavrieť dohodu o vine a treste
Na snímke bývalý dekan Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Milan Trizna. Foto: TASR

Bývalý dekan Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Milan Trizna sa priznal k prebratiu úplatku vo výške 20-tisíc eur. Pre Denník N to vo štvrtok (20. 4.) potvrdil dozorujúci prokurátor prípadu Peter Jenčík z Úradu špeciálnej prokuratúry. Podľa neho obvinený prejavil tiež záujem o uzavretie dohody o vine a treste.

Vďaka priznaniu by mohol vyviaznuť s miernejším trestom. Za prijatie úplatku podľa zákona hrozí väzenie dva až päť rokov, vysvetlil denník.

Milana Triznu v stredu (19. 4.) prichytili na škole priamo pri preberaní úplatku, ktorý si mal podľa vyšetrovateľov vypýtať v súvislosti s eurofondovou zákazkou. V prípade, ktorý sa tejto zákazky týka, mal byť nasadený aj policajný agent.

Univerzita vyhlásila, že odsudzuje akékoľvek prejavy korupcie. Podľa vlastných slov poskytuje maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní. „Dekan Prírodovedeckej fakulty UK s okamžitou platnosťou zadržaného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia,“ informovala hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko