Na hlavný obsah

Košice sú prvým finalistom play-off Tipos extraligy. Na domácom ľade zdolali Michalovce

Finále si zahrajú prvýkrát od roku 2015.

Košice sú prvým finalistom play-off Tipos extraligy. Na domácom ľade zdolali Michalovce
Radosť hráčov Košíc po góle v siedmom zápase semifinále play-off hokejovej Tipos extraligy. Foto: TASR

Hokejisti HC Košice sa stali prvými finalistami play off Tipos extraligy. V rozhodujúcom siedmom semifinálovom zápase zdolali na domácom ľade HK Dukla Ingema Michalovce 3:1. V sérii triumfovali 4:3 na zápasy, finále si zahrajú prvýkrát od roku 2015.

Finálový súper Košičanov vzíde zo série Zvolen – Spišská Nová Ves, ktorá za stavu 3:3 na zápasy vyvrcholí vo štvrtok vo Zvolene. Finále sa začne v nedeľu 16. apríla na košickom ľade.
Pre Michalovce sa sezóna skončila, bez ohľadu na výsledok série Zvolen – Spišská Nová Ves v nej obsadia 4. miesto.

Košičania išli do vedenia v 10. minúte, keď Slovák počas hry štyroch proti štyrom zblízka dorazil puk za brankára Škorváneka – 1:0. Prvá aj druhá tretina priniesli viacero vylúčených a hoci početné výhody priniesli viacero šancí, brankári v nich podržali svoje tímy.

Aj hostia skórovali počas hry štyroch proti štyrom, keď košická obrana zabudla na Buca, ktorý po úniku prekonal Riečického – 1:1.

Nerozhodný stav vydržal necelé dve minúty, keďže Pollock sa v oslabení dostal za obranu hostí a rozjasal tribúny – 2:1. Michalovčania v tretej časti nedokázali prekvapiť obranu súpera. Košické víťazstvo spečatil gólom do prázdnej bránky Bartánus.

Pozrite si fotogalériu zo zápasu HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport