Na hlavný obsah

Kráľovná Kamila má novú voskovú podobizeň. Umelci na nej pracovali niekoľko mesiacov

Chceli ju mať hotovú ešte pred korunováciou.

Kráľovná Kamila má novú voskovú podobizeň. Umelci na nej pracovali niekoľko mesiacov
Nová vosková figurína kráľovnej Kamily. Foto: RTVS

Svetoznáme múzeum Madame Tussauds vytvorilo novú kráľovskú sieň v rámci stálej expozície. Návštevníkov čaká kráľ Karol III. s manželkou kráľovnou Kamilou. Práve na jej novej voskovej figuríne pracovali umelci niekoľko mesiacov. Na to, aby vytvorili dokonalú kópiu postavy kráľovnej, požiadali Buckinghamský palác o osobné stretnutie.

S odhalením malo múzeum voskových figurín naponáhlo. Dizajnéri novej kráľovskej siene ju museli predstaviť verejnosti ešte pred májovou korunováciou kráľa Karola III. a kráľovnej Kamily. Panovnícky pár sprevádzajú princ William a princezná Kate.

„Za nami stojí kráľ Karol III. a jeho manželka kráľovná Kamila. Práve vosková figurína jeho manželky je našou novou pýchou. Pracovali sme na nej od začiatku roka. Mali sme aj spoločné stretnutie, počas ktorého sme urobili veľa detailných záberov ako farbu očí, vlasov, držania tela a podobne,“ priblížila manažérka kráľovskej siene Jo Kinseyová.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venoval redaktor Viliam Ovsepian:

Kráľovná Kamila sa rozhodla pre šaty od známej londýnskej návrhárky Anny Valentineovej. Dôležité sú detaily, a preto nechýba replika kráľovninho päťkarátového zásnubného prsteňa.

„Kráľovná Kamila má na sebe nádherné tmavomodré šaty, ktoré si obliekla na diplomatický banket v roku 2022. Všimnime si aj kráľovské doplnky – modrý zafírový diadém, zafírový náhrdelník s náušnicami a modrá šerpa s fotografiou mladej kráľovnej Alžbety II.,“ ozrejmila Kinseyová.

Svetoznáme múzeum Madame Tussauds v Londýne každoročne priláka viac ako 2,5 milióna návštevníkov.

Návštevníci tu môžu uvidieť aj voskovú figurínu kráľovnej Alžbety I., ktorá vládla v Anglicku a Írsku v 16. storočí. Múzeum Madame Tussauds spolupracuje s Buckinghamským palácom už viac ako 200 rokov. Korunovácia kráľa Karola III. a kráľovnej Kamily bude pre neho ôsmou v poradí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet