Na hlavný obsah

Lavína vo francúzskych Alpách zabila najmenej štyroch ľudí

Niekoľko ľudí sa podľa ministra zranilo.

Lavína vo francúzskych Alpách zabila najmenej štyroch ľudí
Na ilustračnej snímke Alpy. Foto: Profimedia

Lavína v Alpách v Hornom Savojsku v nedeľu (9. 4.) zabila najmenej štyroch ľudí. Uviedol to francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Na mieste pokračuje záchranná akcia.

Na mieste pokračuje záchranná akcia a podľa francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona sú pod snehom stále zablokovaní ľudia.

Francúzske úrady nezverejnili žiadne údaje o totožnosti obetí. Niekoľko ľudí sa podľa ministra zranilo.

Bilanciu najmenej štyroch mŕtvych potvrdil aj miestna prefektúra, podľa ktorej osem ľudí vyviazlo z nešťastia bez zranení. „Pátranie pokračuje, pretože si nie sme istí, že na mieste nebolo v momente pádu lavíny viacero skupín,“ uviedla prefektúra. K miestu zosuvu vzlietli aj dva vrtuľníky.

„Nasadené sú naše záchranné sily, aby našli ľudí, ktorí sú stále zablokovaní v snehu,“ uviedol okolo 16.00 h SELČ Macron, ktorý napísal, že myslia na obete aj ich príbuzných.

Podľa miestneho denníka Le Dauphiné Libéré zosuv nastal predpoludním pri ľadovci Armancette, ktorý sa nachádza v oblasti Mont Blancu pri talianskych hraniciach. „Zosuv nastal v dosť frekventovanej oblasti,“ dodal list, podľa ktorého na mieste zasahuje vyše 20 záchranárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet