Na hlavný obsah

Masaker v Brazílii: Muž vtrhol do škôlky a sekerou zabil štyri deti

Ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia.

Masaker v Brazílii: Muž vtrhol do škôlky a sekerou zabil štyri deti
Záchranná služba stojí pred materskou školou, kde došlo k útoku. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný útočník vtrhol v stredu (5. 4.) do škôlky na juhu Brazílie a zabil tam štyri deti. Neskôr sa sám vzdal polícii. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Polícia a vládni predstavitelia brazílskeho štátu Santa Catarina uviedli, že k útoku došlo v súkromnej materskej škole v meste Blumenau. Zranenia utrpeli aj ďalšie štyri osoby.

Zdroj: Reuters

Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva útok odsúdil. „Niet väčšej bolesti než strata detí alebo vnúčat. A ešte o to viac, keď ide o násilné činy proti nevinným a bezbranným deťom,“ napísal na twitteri.

Zdroj z vlády pre AFP potvrdil, že obeťami sú deti. Podľa miestnych médií bola pri útoku použitá zbraň pripomínajúca sekeru. Guvernér štátu Santa Catarina Jorginho Mello tam vyhlásil trojdňový smútok.

V Brazílii v posledných rokoch dochádza k nárastu násilných incidentov na školách. Najtragickejší prípad sa v krajine odohral v roku 2011. Strelec vtedy usmrtil 12 detí počas útoku na svoju niekdajšiu základnú školu na predmestí Rio de Janeira. Útočník po príchode polície spáchal samovraždu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet