Na hlavný obsah

Mladí hokejisti v semifinále MS proti USA neuspeli. Zahrajú si však o bronz

Favoritovi podľahli vysoko 1:7.

Mladí hokejisti v semifinále MS proti USA neuspeli. Zahrajú si však o bronz
Kapitán slovenských hokejistov do 18 rokov Maxim Štrbák. Foto: Hockey Slovakia

Slovenskí hokejisti v sobotňajšom (29. 4.) semifinálovom zápase na MS v hokeji hráčov do 18 rokov proti Spojeným štátom neuspeli, keď im podľahli vysoko 1:7. V nedeľu (30. 4.) o 15.00 h si tak zahrajú o bronzové medaily proti neúspešnému z druhého semifinále medzi obhajcom titulu Švédskom a Kanadou.

Američania rozhodli o svojom triumfe prakticky už v prvej tretine, po ktorej viedli trojgólovým rozdielom. Hetrikom sa v ich drese blysol najproduktívnejší hráč turnaja Will Smith. Hráči USA v štatistike striel dominovali 50:28 a vyhrali aj svoj šiesty duel na prebiehajúcich MS.

Dvorský má po ďalšom góle na konte spolu 12 bodov (7+5) a je tak už najproduktívnejší Slovák v histórii elitných šampionátov. Prekonal 11-bodové zápisy Mariána Gáboríka (1999) a Maxima Čajkoviča (2018).

Po piatom inkasovanom góle nahradil Samuela Urbana v slovenskej bránke Lukáš Fürsten a za svoj chrbát pustil dva puky. Tretiu tretinu nedohral útočník František Dej, ktorý dostal za krosček trest do konca zápasu.

Mladí Slováci sa medzi najlepšie kvarteto na svetovom šampionáte dostali prvýkrát po 20 rokoch a už teraz majú vo vrecku minimálne tretí najlepší výsledok osemnástky na MS. Ziskom cenného kovu by zverenci trénera Tibora Tartaľa nadviazali na medailové pozície z roku 1999 (bronz) a 2003 (striebro).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport