Na hlavný obsah

Muž v Texase strieľal na dvojicu roztlieskavačiek. Pomýlili sa a otvorili dvere jeho auta

Jednu z nich ošetrili na mieste, druhú prevážal vrtuľník.

Muž v Texase strieľal na dvojicu roztlieskavačiek. Pomýlili sa a otvorili dvere jeho auta
Ilustračná snímka. Foto: pexels.com

Polícia v Texase zatkla mladého muža, ktorý je podozrivý, že v utorok (18. 4.) strieľal na dve roztlieskavačky. Podľa amerických médií jedna z nich na parkovisku pri supermarkete v Austine otvorila dvere jeho auta. Pomýlila sa a myslela si, že ide o jej vozidlo.

Keď Heather Rothová, ktorá otvorila dvere cudzieho auta, svoj omyl zistila, vrátila sa do auta svojej kamarátky. Stiahla okienko a snažila sa mužovi sediacemu vo vozidle ospravedlniť. On však podľa nej zdvihol ruky, vytiahol zbraň a začal okolo seba strieľať.

Zasiahol Rothovú aj jej kamarátku, 18-ročnú Payton Washingtonovú. Rothovú záchranári ošetrili na mieste, Washingtonovú však musel vrtuľník previezť do nemocnice. Jej tím roztlieskavačiek uviedol, že je na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jej stav je stabilizovaný. Lekári jej však museli odstrániť slezinu, má rovnako poškodený pankreas a bránicu.

Tím Woodlands Elite Generals, ktorého je Washingtonová členkou, na internete usporiadal zbierku na jej liečbu.

Roztlieskavačky z Woodlands Elite Generals sa tento víkend chystajú na majstrovstvá sveta v roztlieskavaní, ktoré sa konajú v Orlande na Floride. Rothová podľa televízie CNN uviedla, že sa chce súťaže zúčastniť. Zo streľby na roztlieskavačky je podozrivý 25-ročný Pedro Tello Rodriguez a je vo väzbe.

Ďalšia streľba na mladých za posledné dni

V prípade dvojice roztlieskavačiek išlo o tretí prípad za posledných niekoľko dní, keď sa mladí ľudia pre zjavný omyl stali obeťami streľby.

Minulý štvrtok 84-ročný beloch v Kansas City do hlavy a ruky strelil černošského tínedžera, ktorý omylom zazvonil pri jeho dverách, keď išiel vyzdvihnúť svojich bratov, ale pomýlil si adresu. Chlapec zranenia prežil.

Senior v stredu (19. 4.) na súde uviedol, že sa necíti byť vinný. Je obvinený okrem iného z ťažkého ublíženia na zdraví. Prokurátor povedal, že v prípade sú „rasistické komponenty“, ale že streľba nebola rasisticky motivovaná.

Cez víkend v štáte New York prišla o život 20-ročná žena kvôli tomu, že jej partner omylom vošiel autom na zlú príjazdovú cestu, keď hľadali miesto, kam mierili na večierku. Zo zápraží na ne strieľal 65-ročný majiteľ domu, ku ktorému sa nedopatrením priblížili.

CNN pripomína, že Spojené štáty sú jedinou krajinou, kde civilisti držia viac strelných zbraní, ako koľko v nich žije ľudí. Na 100 Američanov pripadá asi 120 strelných zbraní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet