Na hlavný obsah

Tragické ráno v centre Bratislavy. Muža zlisovalo smetiarske auto

K tragédii došlo na Hviezdoslavovom námestí.

Tragické ráno v centre Bratislavy. Muža zlisovalo smetiarske auto
Ilustračná snímka. Foto: Facebook/Mestská polícia Bratislava

Muža neznámej totožnosti, ktorý sa mal nachádzať v smetnej nádobe, pravdepodobne zlisovalo smetiarske auto. Tragickú udalosť, ku ktorej došlo v piatok (7. 4.) v ranných hodinách na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, už vyšetruje polícia. Tá avizuje trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

„Podľa doterajších informácií malo dôjsť krátko po 06.00h počas manipulácie pracovníkov likvidácie odpadu so smetnou nádobou, k usmrteniu neznámej osoby v zbernej časti smetiarskeho vozidla. Muž doposiaľ neznámej totožnosti sa mal nachádzať v smetnej nádobe. Tú vysypali a následne jej obsah zlisovali vo vozidle,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) priblížila, že k tragédii došlo pri odvoze zmesového komunálneho odpadu z dvora. „Po presune kontajnerov k zberovému vozidlu a vysypaní obsahu kontajnerov posádka zistila, že sa do lisovacej časti vozidla dostala okrem odpadkov aj osoba. Napriek okamžitej reakcii zamestnancov OLO, ktorí lis zastavili a zavolali všetky záchranné zložky, muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ informovala Zuzana Balková, manažérka externej komunikácie.

OLO chce podobným situáciám predchádzať

Predseda predstavenstva OLO Ivan Sokáč vyjadril v súvislosti s tragédiou úprimnú sústrasť. „Žiaľ, práve v chladných mesiacoch sa stáva, že ľudia bez domova hľadajú útočisko v zberných nádobách, predovšetkým na triedený odpad. Budeme hľadať cesty, ako takýmto mimoriadnym situáciám v budúcnosti predchádzať,“ dodal.

Na mieste tragédie bola aj hliadka mestskej polície pre prípad poskytnutia potrebnej asistencie už zasahujúcim hasičom, záchranárom a príslušníkom Policajného zboru. „Mestskí policajti po príchode na Hviezdoslavovo námestie poskytli spoluprácu záchranným zložkám v podobe zabezpečovania miesta udalosti,“ načrtla hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny