Na hlavný obsah

Na 11 mŕtvych stúpol počet obetí ruského ostreľovania v Sloviansku

Naďalej pátrajú po ďalších ľuďoch.

Na 11 mŕtvych stúpol počet obetí ruského ostreľovania v Sloviansku
Hasiči hasia požiar a hľadajú obete v obytnej budove po ruskom ostreľovaní. Foto: TASR/AP

Na 11 mŕtvych stúpol počet obetí, ktoré si vyžiadalo piatkové (14. 4.) ruské ostreľovanie bytového domu v meste Sloviansk na východe Ukrajiny. Informuje o tom stanica Sky News.

Ukrajinské úrady v piatok večer informovali o piatich obetiach na životoch, v sobotu (15. 4.) ráno bilanciu zvýšili na deväť a popoludní následne na 11. Dosiaľ posledné dve obete objavili záchranári pod troskami zasiahnutého domu.

Naďalej pátrajú po piatich ľuďoch, ktorí mali ostať pod troskami zmieneného domu. Nezvestných je však aj niekoľko ďalších obyvateľov, uviedol bez podrobností starosta Slovianska Vadym Ľach.

Ruské strely zničili v piatok dve vrchné poschodia päťposchodového obytného domu, postaveného v štýle typickom pre sovietsku éru. Oproti domu následne vypukol požiar. Na mieste zasahovali hasiči, záchranári, zdravotníci a policajti.

Sloviansk je jedným z dvoch veľkých východoukrajinských miest, ktoré sa ruské sily snažia dosiahnuť prerazením cez Bachmut, v ktorom však uviazli a vedú tam už niekoľko mesiacov intenzívne boje s ukrajinskými silami.

Situáciu priamo v meste Sloviansk sledoval aj redaktor RTVS Matej Šulc:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet