Na hlavný obsah

Na košickom letisku pribudli cestujúci. Je ich viac ako pred pandémiou

Medziročne ich počet stúpol o 38 percent.

Na košickom letisku pribudli cestujúci. Je ich viac ako pred pandémiou
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Na košickom letisku pribudli cestujúci. Medziročne ich počet stúpol o 38 percent. Je ich viac aj v porovnaní s obdobím pred pandémiou.

Veľa cestujúcich a plné lietadlá. Za prvý kvartál tohto roku prešlo bránami košického letiska viac ako 91-tisíc cestujúcich.

„Z východného Slovenska bol vždy dopyt po jarných dovolenkách. Obľúbenou destináciou je Praha so spoločnosťou Ryainar a ďalším v poradí je spoločnosť Wizz Air do Londýna a takisto Austrian Airlines do Viedne. Pomer prilietavajúcich a odlietavajúcich je približne na polovicu,“ informuje pracovníčka marketingu Letiska Košice Lucia Kočišová.

Košické letisko navštívila redaktorka RTVS Katarína Zakuťanská:

O takmer 80 percent stúpla aj návštevnosť Košického kraja. Prevahu tvorili zahraniční turisti.„Najväčším ťahúňom boli samotné mesto Košice, historické pamiatky, zoologická záhrada, botanická záhrada, ale aj podujatia. Turisti veľmi radi navštevujú Slovenský raj – hlavne Česi a Maďari,“ priblížila riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Naopak, Slováci vyhľadávali exotiku. Z Košíc v prvých mesiacoch využili aj netradičné charterové lety. Teda nepravidelné linky do Ománu, Senegalu, na Zanzibar a Kapverdy. Letná sezóna sa začne o čosi skôr, ako bolo zvykom, a to 26. apríla.

„Prvý plánovaný charterový let je do Egypta. Našim cestujúcim tento rok ponúkame deväť destinácii a máme dve novinky je to Brač v Chorvátsku a Marsa Matrouh v Egypte,“ uviedla Kočišová.

Vyše 550 charterových letov je z Košíc naplánovaných aj do Turecka, Bulharska, Grécka, Tuniska či na Cyprus.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny