Na hlavný obsah

Neznámi vandali poškodili v Košiciach viacero áut: Odtrhli spätné zrkadlá či ukradli tabuľky s EČV

Obyvatelia tvrdia, že sa to nestalo prvýkrát.

Neznámi vandali poškodili v Košiciach viacero áut: Odtrhli spätné zrkadlá či ukradli tabuľky s EČV
Na snímke auto s defektom. Foto: RTVS

Obyvatelia viacerých ulíc v Košiciach si na parkoviskách našli poškodené autá. Vandali znehodnotili 20 vozidiel. Podozrivé osoby už zadržala polícia.

Porozbíjané spätné zrkadlá, odtrhnuté stierače. To sú výsledky nočného vyčíňania vandalov na zaparkovaných autách blízko centra Košíc.

Ničili všetko, čo im prišlo do cesty. Dokonca kradli aj ŠPZ-ky.

„Krátko pred pol treťou hodinou v noci boli hliadky policajného zboru vyslané na preverenie oznámenia, že v blízkosti centra mesta Košice na rôznych uliciach dve osoby mužského pohlavia poškodzujú zaparkované motorové vozidlá,“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Viac informácií na mieste zisťoval redaktor RTVS Ondrej Behún:

„Košickí PMJ-čkari osoby zodpovedajúce opisu zadržali v blízkosti Starej radnice a predviedli na útvar policajného zboru. Po zadokumentovaní všetkých poškodených vozidiel, poverený príslušník policajného zboru, začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci,“ spresnila Ivanová.

Išlo o dvoch mladíkov z okolia Košíc. Podľa slov obyvateľov mestskej časti sa podobné vyčíňanie neudialo prvýkrát. Starosta tvrdí, že situácia sa zhoršila príchodom teplejšieho počasia.

„Teraz mi ukradli značku a zhruba, neviem či to bolo minulý rok alebo kedy, mi prepichli na inom mieste pneumatiky,“ ozrejmila Petra, poškodená.

„Rovnako aj ja, aj viacerí moji susedia našli vozidlá, ktoré mali zničené. Väčšinou spätné zrkadlá, poprípade jedno vozidlo malo zatlačené plechy, nakoľko sa po týchto vozidlách títo občania prechádzali,“ dodal Igor Petročík, starosta MČ Košice – Staré mesto.

Výšku škody po poslednom vyčíňaní vandalov ešte len zisťujú. Policajti po trase vandalov zaistili viacero stôp, ktoré teraz skúmajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny