Na hlavný obsah

Nezrovnalosti v termínoch môžu Kysuckú nemocnicu v Čadci pripraviť o milióny eur

Ministerstvo zdravotníctva preveruje, či má na financie nárok.

Nezrovnalosti v termínoch môžu Kysuckú nemocnicu v Čadci pripraviť o milióny eur
Kysucká nemocnica v Čadci. Foto: RTVS

Nezrovnalosti v termínoch môžu Kysuckú nemocnicu v Čadci pripraviť o milióny eur z plánu obnovy. Ministerstvo zdravotníctva preveruje, či má na financie nárok. Poverený premiér zvažuje trestnoprávne kroky.

Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci chce za európske peniaze zrekonštruovať detské oddelenie. V žiadosti musela okrem projektu predložiť aj posudok Zdravotníckej implementačnej agentúry. Tá ho pre krátkosť času odmietla vypracovať.

„Keď nám prišlo zamietavé stanovisko od ZIA, že nás nebudú hodnotiť, tak hneď nemocnica dala pripomienky k tomuto rozhodnutiu. Na základe pripomienok sme boli vyhodnotení ako tí, ktorých budú posudzovať,“ ozrejmila predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurínová.

Nemocnica po odvolaní uspela. Podľa medializovaných informácií mal tomu dopomôcť bývalý vysoký úradník a poradca exministra Lengvarského. Peter Ferjančík pre RTVS pripustil, že Žilinský kraj sa na rezort zdravotníctva obrátil so žiadosťou o pomoc. Poverenému premiérovi sa postup v súvislosti s Kysuckou nemocnicou nepozdáva.

„V prípade Čadce je viacero problémov. My tam čakáme na právnu analýzu,“ povedal štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Michal Palkovič.

„Ministerstvo zdravotníctva zvažuje ďalšie kroky v trestnoprávnej rovine,“ doplnil poverený predseda vlády a minister zdravotníctva Eduard Heger.

Po tom, čo sa o Kysuckú nemocnicu začal zaujímať Eduard Heger, vedenie Žilinského kraja muselo vysvetľovať.

Nezrovnalostiam v termínoch sa venovala redaktorka RTVS Veronika Čokinová. Viac sa dozviete vo videu:

Rezort zdravotníctva chce o nemocnici v Čadci rozhodnúť v najbližších dňoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny