Na hlavný obsah

Obyvatelia Mníchovej Lehoty sa dočkali nápravy. V obci im pribudli spomaľovacie prahy

Minulý mesiac zablokovali nespokojní ľudia dopravu v centre obce.

Obyvatelia Mníchovej Lehoty sa dočkali nápravy. V obci im pribudli spomaľovacie prahy
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Obyvatelia Mníchovej Lehoty pri Trenčíne sa po proteste dočkali nápravy. V obci im pribudli spomaľovacie prahy. Minulý mesiac zablokovali nespokojní ľudia dopravu v centre obce, prekážala im zvýšená premávka.

Po tom, keď pred pár týždňami počas rekonštrukčných prác osadili na panelovú cestu pri Trenčíne dva semafory, vodiči si obľúbili plynulú jazdu cez Mníchovu Lehotu. Počet áut tam stúpol šesťnásobne. Kolízie boli na dennom poriadku. Nespokojní obyvatelia zorganizovali protest, zablokovali dopravu prechádzaním cez priechod pre chodcov.

Náprave po proteste v Mníchovej Lehote sa venovala reportérka RTVS Dominika Kusá:

V týchto dňoch prišlo k náprave. V obci pribudli spomaľovacie prahy. SSC zabezpečila osadenie spomaľovacích prahov v obci Mníchova Lehota v počte štyroch kusov a zvislého dopravného značenia (ZDZ).

„Budú do 31.10. umiestnené spomaľovacie prahy, aj s dopravným označením na zníženie rýchlosti z 50 na 30. Rozhodne je to lepšie ako to bolo. Vizuálne je poznať že chodia pomalšie,“ uviedol Jozef Kováč, starosta obce Mníchova Lehota.

Ľudia si osadenie spomaľovacích prahov pochvaľujú, no uvítali by ak by bolo znížená rýchlosť v celej obci. Spomaľovacie prahy pribudli aj v susednej obci Trenčianska Turná.

V tomto prípade si spomaľovače a dopravné značky zabezpečil starosta na vlastné náklady. Dodávateľ stavby pri obnove panelovej cesty prisľúbil refundáciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny