Na hlavný obsah

Od smrti Róberta Remiáša uplynulo 27 rokov. Prípad stále nie je uzavretý

Pod jeho autom vybuchla nálož.

Od smrti Róberta Remiáša uplynulo 27 rokov. Prípad stále nie je uzavretý
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Pripomíname si výročie smrti bývalého príslušníka SIS Róberta Remiáša. Kvety a sviečky položila rodina, ale aj politici – na mieste, kde pod jeho autom 29. apríla 1996 vybuchla nálož.

Prípad súvisí so zavlečením syna prezidenta Michala Kováča do zahraničia. Na skutok sa však vzťahovali amnestie, ktoré udelil zastupujúci prezident Vladimír Mečiar. Parlament ich pred niekoľkými rokmi zrušil. Prípad vraždy aj napriek tomu nie je uzavretý.

Pozrite si zábery zo spomienkovej akcie pri príležitosti výročia smrti Róberta Remiáša:

„Bolo to úplné pošliapanie spravodlivosti a pripomíname si to práve z dvoch dôvodov. Prvé – je úcta k Róbertovi Remiášovi, ktorý bol natoľko odvážny, že nechcel mlčať. Druhé prečo sem chodíme je, že túžime aby na Slovensku bola spravodlivosť, ktorá vyšetrí aj tento trestný čin a zadosťučiní spravodlivosti,“ vyhlásil premiér Eduard Heger.

„Treba, aby to znovu počuli aj mladší, znovu si spomenuli na ten príbeh, že Slovensko malo takúto strašnú tragédiu. Bez ohľadu na to ako a kedy budú potrestaní tí zločinci, oni nám nemôžu zabrániť, aby sme pripomínali pravdu,“ uviedol minister životného prostredia Ján Budaj.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko