Na hlavný obsah

OĽANO zrejme nepodporí mimoriadnu valorizáciu dôchodkov

Smer-SD za návrh určite zahlasuje, tvrdí Takáč.

Poslanci Richard Takáč (Smer-SD) a Michal Šipoš (OĽANO) v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.
Poslanci Richard Takáč (Smer-SD) a Michal Šipoš (OĽANO) v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.Foto: RTVS

Hnutie OĽANO zrejme nepodporí návrh na mimoriadnu valorizáciu dôchodkov, o ktorej majú poslanci Národnej rady SR rokovať na májovej parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok (2. mája).

Poslanec Michal Šipoš (OĽANO) v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 uviedol, že hnutie návrh podporí až vtedy, keď predkladateľ návrhu, teda poslanec SaS Peter Cmorej, jasne povie, odkiaľ chce naň vziať peniaze.

Opozičný Smer-SD, naopak, mimoriadnu valorizáciu podľa poslanca Richard Takáča podporí. „Každé opatrenie alebo zákon, ktorý má reálne pomôcť ľuďom, a nie nezmysly, ako napríklad 500 eur za voľby, určite podporíme,“ uviedol.

Prostriedky získané mimoriadnym zdanením rafinérie Slovnaft nechce dať OĽANO na pomoc dôchodcom. Použiť ich chcú na vyplatenie odmeny 500 eur pre každého, kto sa v septembri zúčastní predčasných parlamentných volieb. Prvý pokus o presadenie návrhu Igora Matoviča (OĽANO) neprešiel, dostatočnú politickú podporu nemá ani teraz.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Šipoš však pripustil, že v koalícii o pomoci dôchodcom stále rokujú. „Keď peniaze bude treba ešte dôchodcom dať, tak ich nájdeme a dáme im ich, lebo nekradneme,“ povedal.

Diskusnú reláciu sledoval aj redaktor RTVS Ivan Tománek:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika