Na hlavný obsah

Opitého vodiča sanitky obvinili. Viezol pacienta aj záchranára

Hrozí mu väzenie až na päť rokov.

Opitého vodiča sanitky obvinili. Viezol pacienta aj záchranára
Na snímke sanitka. Foto: RTVS

Opitého 47-ročného vodiča sanitky, ktorý v pondelok (3. 4.) v okrese Rožňava viedol služobné vozidlo pod vplyvom alkoholu, polícia obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Vodič v sanitke viezol pacienta aj záchranára. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Rožňavskí policajti v pondelok (3. 4.) zastavili vodiča sanitky, ktorý na ceste I/16 od obce Hrhov do mesta Košice jazdil zo strany na stranu a bezdôvodne menil rýchlosť jazdy. Pri dychovej skúške nafúkal 2,04 promile alkoholu.        

„V služobnom vozidle sa okrem vodiča nachádzal aj záchranár a pacient, ktorého prevážali na vyšetrenie do jednej z košických nemocníc,“ priblížila Ivanová.

Polícia 47-ročného muža obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič bol podľa polície pod vplyvom alkoholu pri výkone svojho povolania a mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí, prípadne spôsobiť značnú škodu na majetku.

„V prípade dokázania viny hrozí tomuto nezodpovednému vodičovi, ktorý hazardoval nielen so svojím životom, ale aj so životom ďalších pasažierov vo vozidle, trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ uviedla Ivanová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny