Na hlavný obsah

Počet obetí utorkového požiaru nemocnice v Pekingu stúpol na 29

Polícia zadržala 12 osôb.

Počet obetí utorkového požiaru nemocnice v Pekingu stúpol na 29
Pri požiari v nemocnici v Pekingu zahynulo 12 osôb. Foto: TASR/AP

Počet smrteľných obetí utorkového (18. 4.) požiaru v pekinskej nemocnici vzrástol na 29, informovala v stredu (19. 4.) agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov čínskej metropoly. Pôvodne úrady informovali o 21 mŕtvych. Medzi mŕtvymi je 26 pacientov nemocnice. Podľa agentúry AFP polícia zadržala v súvislosti s požiarom 12 ľudí.

Horieť podľa informácií Reuters začalo v časti nemocnice Čchang-feng, v ktorej boli hospitalizovaní pacienti v kritickom stave. Požiar podľa nemenovaného činiteľa zrejme spôsobili horľavé farby.

Medzi zadržanými v súvislosti s požiarom je podľa AFP aj riaditeľ nemocnice a pracovníci zodpovední za renováciu jej budov.

Požiare v nemocniciach sú v Číne pomerne neobvyklé. Oveľa častejšie sú požiare vo fabrikách a priemyselných komplexoch spôsobené nedodržiavaním predpisov a nedbanlivosťou. V marci zahynulo 11 ľudí pri požiari v bývalom chladiarenskom sklade v severočínskej provincii Che-pej. Vlani v novembri prišlo o život 38 ľudí pre požiar vo fabrike v centrálnej Číne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet