Na hlavný obsah

Polícia v Texase stále pátra po mužovi, ktorý zastrelil piatich susedov

Medzi obeťami je aj osemročný chlapec.

Polícia v Texase stále pátra po mužovi, ktorý zastrelil piatich susedov
Vyšetrovatelia na mieste päťnásobnej vraždy v texaskom Clevelande. Foto: TASR/AP

Polícia v americkom štáte Texas podstatne zväčšila územie, na ktorom pátra po 38-ročnom Franciscovi Oropezovi, ktorý je podozrivý z toho, že v tunajšom meste Cleveland zastrelil päť susedov, vrátane osemročného chlapca. Napísala v nedeľu (30. 4.) agentúra AP.

Streľba v malom meste vzdialenom asi 90 kilometrov severne od Houstonu sa odohrala v piatok (28. 4.) pred polnocou miestneho času (v sobotu ráno SELČ). Do domu, v ktorom bolo desať ľudí, vtrhol sused, ktorého predtým rodina prosila, aby na svojej záhrade nestrieľal, pretože budí deti. Muž potom začal páliť z útočnej pušky.

Polícia po ňom po masakre, ktorý si vyžiadal životy osôb pôvodom z Hondurasu, začala pátrať. Ani po 18 hodinách sa jej ale Oropeza, ktorý môže byť naďalej ozbrojený, nepodarilo dopadnúť. Začala preto hľadať na území vzdialenom až 20 míľ (32 kilometrov) od miesta činu.

„Môže byť teraz kdekoľvek,“ povedal miestny šerif Greg Capers, podľa ktorého síce polícia našla oblečenie a telefón, potom však psy stratili stopu.

Obete trestného činu sú vo veku od osem do 31 rokov. Všetky majú strelné zranenia „od krku nahor“. Nikto ďalší neutrpel zranenia, aj keď polícia našla tri zakrvavené deti a zdravotníci ich pre istotu vzali na vyšetrenie do nemocnice.

Podľa agentúry AP tento rok v Spojených štátoch pribúda prípadov, keď strelci zavraždia štyroch a viac ľudí. V priemere sa takýto prípad stane raz týždenne. Štatistiky ukazujú, že za necelé štyri mesiace od začiatku roka prišlo v 18 takýchto prípadoch streľby o život minimálne 88 osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet