Na hlavný obsah

Polícia začala trestné stíhanie voči žene z Klenian, ktorá je podozrivá z týrania vyše 60 psov

Vychudnuté zvieratá sa nekontrolovane množili.

Polícia začala trestné stíhanie voči žene z Klenian, ktorá je podozrivá z týrania vyše 60 psov
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Polícia začala trestné stíhanie proti majiteľke, ktorá je podozrivá, že týrala viac ako 60 psov. Stalo sa to v obci Kleňany v okrese Veľký Krtíš. Vychudnuté zvieratá sa nekontrolovane množili.

Majiteľka chovala psov v dome, ktorý ostal po zásahu veterinárov opustený. Tí začali konať, keď sa dozvedeli, že zvieratá ponúka cez internet. Pri kontrole spočítali viac ako 62 kusov. Boli v kritickom stave.

„Zvieratká boli značne vychudnuté. Zanedbávala sa výživa aj starostlivosť ohľadne ustajňovacích priestorov, ktoré boli značne stiesnené,“ priblížil veterinárny inšpektor Jozef Korčok.

Podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Karolíny Barinkovej chovateľke psy okamžite odobrali. V záhrade našli ešte asi 15 uhynutých zvierat. „Majiteľka žila sama. Boli to v podstate jej miláčikovia, na ktorých lipla. Najväčšou pokutou pre ňu bolo, že sme jej tie zvieratká zhabali,“ dodal Korčok.

Nelegálnej množiarni psov sa venoval redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

Od niektorých obyvateľov štáb RTVS zistil, že údajne pochádza z Bratislavy a dom má prenajatý. K záležitosti sa však nechceli veľmi vyjadrovať.

„Vyšetrovateľ oddelenia Banská Bystrica začal trestné stíhanie pre prečin zanedbania starostlivosti o zviera podľa Trestného zákona. Páchateľ porušil aj viaceré ustanovenia zákona o veterinárnej starostlivosti. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ vysvetlila Barinková.

Prípad týrania psov nie je v poslednom čase v novohradskom regióne ojedinelý. Pred niekoľkými dňami našli týraného psa vo veľmi zlom stave v Rimavskej Sobote.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny